30 Ekim 2007 Salı

KIRCAALİ'DE ZAFER TÜRKLERİN



Komşu ülke Bulgaristan'da yerel seçim heyecanı yaşandı. 6.4 milyon seçmeni bulunan Bulgaristan'da seçime katılım oranı ise yüzde 41 olarak gerçekleşti. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), seçimlerden...

büyük bir zaferle çıkarak Kırcaali'nin yanı sıra 6 ilçede birinci turda belediye başkanlığını kazandı.

Türkler için büyük öneme sahip olan ve başta Bulgaristan'ın ırkçı partisi ATAKA'nın diğer Bulgar partilerle ittifak arayışına gittiği Kırcaali'de, Belediye Başkanlığı'nı Hasan Aziz yüzde 56.3 oy alarak ikinci defa kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Aziz ve Türk milletvekili Remzi Osman, zaferi seçim bürosu önünde havai fişek gösterileriyle seçmenlerle birlikte kutladı. Seçim bürosu önünde toplanan binlerce Türk, ellerinde HÖH'ün flamasıyla birlikte sloganlar atarak Vilayet meydanına kadar yürüdü. Burada toplanan çok sayıda Türk, yeniden başkanlığa seçtikleri Hasan Aziz ve Türk milletvekili Remzi Osman ile birlikte göbek atıp halay çekti.

Yüzde 56.3 oy alarak yeniden Kırcaali Belediye Başkanlığı'na seçilen Hasan Aziz, seçimlerde sadece Türklerden oy almadıklarını belirterek, "Kırcaali'de Belediye Başkanlığı'nı aldık. Bu kadar yüksek bir oy içerisinde hem Türk hem de Bulgar oylarının olduğu görülüyor. Böylelikle Kırcaali'de etnik oylama olmadığını görüyoruz, bu çok çok önemli. Bulgaristan'ın AB'ye girmesinden sonra yerel yönetimler çok büyük rol oynuyor. Bu çok önemli. Bütün yerel yönetimler yaptıkları projelerde AB fonlarından

yararlanıyor. 7 yıl içinde Bulgaristan'da yerel yönetimler yaklaşık 11 milyar euro fon alacak. Hak ve Özgürlükler Hareketi hem yerel yönetimlerde hem milletvekilliğinde, hem AB Parlamentosunda, hem bakanlıklarda önemli yerlere geldiler" dedi.

Bulgaristan'da yapılan yerel seçimlerde HÖH başta Kırcaali ili olmak üzere Mestanlı, Kumovgrad (Koşukavak), Çerneçeva (Yenipazar), Kırkova, Cebel ve Ardino (İridere) ilçelerinde birinci turda seçimleri kazandı.

Bulgaristan'da yasalar gereği seçilebilmek için adayın oyların yüzde 50'sini alması gerekiyor. Adayların yüzde 50 oy alamadığı bölgelerde ikinci tur seçimleri 4 Kasım'da yapılacak.

28 Ekim 2007 Pazar

Ağla Ahıskam ağla, seni üç kuruşa Gürcistan'a satacaklar..


Ahıska Türkleri'nin doğma büyüme vatanları olan Ahıska Türk topraklarını, SSCB dağıldıktan sonra gasp eden Gürcistan'ı BM ve Avrupa Şurası'nın tanıması için Ahıska Türklerinin vatanlarına geri dönmesini temini gerekiyor. Bu görüşmeler Avrupa Şurası, Gürcistan ve Sözde Ahıska Türkleri temsilcisi (Gürcistan'ın satın aldığı birisi) Barbakatze arasında devam ediyor. Bu görüşmeler 2011 yılında yani üç sene sonra bitecek. Ahıska Vatan topraklarımız (Kıbrıs'ın 3 misli büyüklüğünde) Gürcistan'a altın tepside armağan edilecek. 300-500 sözüm ona Ahıskalı geçinen aslında Ermeni, Rus ve Yahudi soylu satılmış Ahıska'ya Türk isimlerini dinlerini ve Güzel Türkçemiz - dillerini reddederek alınacak. Gürcistan vatandaşı olacaklar. Türkiye'de Gürcistan'ın narkozuna giren 22 dernek başkanı ve iki federasyon başkanı da; "Ahıska Türkleri vatanlarına geri dönüyor" diye bayram edecekler. TOKİ yoluyla dernek yönetim kurulundaki hısım ve akrabaların memnun edilmesinin akabinde şimdi de Gürcistan'a götürülüp - getirilerek fikr-i iğfal hareketi neticesinde 6260 km2'lik vatan toprağımız Ahıska 2011 yılında Girit gibi, Filistin gibi elimizden uçup gidecek. Birkaç kanı bozuk zengin edilecek o kadar!..